Fit na wiosnę

Wiosenne menu na dobre zagościło już na naszych stołach! W kuchni robi się coraz bardziej kolorowo, a świeże warzywa i zioła powoli wracają do jadłospisu po zimowej przerwie. Zupa krem ze szparagów, jarzynowe spaghetti albo faszerowana papryka to znakomity pretekst, żeby na nowo odkryć moc sezonowych potraw i przekąsek. Mamy dla Was kilka pomysłów na to, jak wprowadzić do kuchni odrobinę koloru i wiosennego nastroju.

spaghetti z warzyw

Zacznij już z samego rana. Przygotowując kanapki na śniadanie, do pracy albo do szkoły, warto zadbać o to, żeby w środku nie zabrakło świeżej rzodkiewki, sałaty, cebuli albo pomidora. Tego rodzaju dodatki będą nie tylko smacznym urozmaiceniem codziennej diety, ale również źródłem niezbędnych witamin i składników mineralnych. Nie musisz od razu pozbywać się całej zawartości lodówki - zostaw trochę na później! Pomysłowe pojemniki do przechowywania warzyw i owoców sprawią, że ulubione produkty na dłużej zachowają świeżość i wyjątkowy smak. Papryka, cebulka, a może awokado? Wybór należy do Ciebie!

pojemnik kuchenny MSC papryka

Czytaj więcej: Pojemnik do przechowywania papryki MSC

pojemnik kuchenny MSC cebula

Czytaj więcej: Pojemnik do przechowywania cebuli MSC

przezroczysty pojemnik kuchenny MSC cebula

Czytaj więcej: Pojemnik do przechowywania cebuli, przezroczysty MSC

przezroczysty pojemnik MSC pomidor

Czytaj więcej: Pojemnik do przechowywania pomidora, przezroczysty MSC

pojemnik kuchenny MSC awokado

Czytaj więcej: Pojemnik Fresh Flip, awokado MSC

Sprawdzonym sposobem na porcję wiosennej świeżości jest bukiet sałat z kolorowymi dodatkami. Do przyrządzania pysznych domowych sałatek przyda się wirówka do sałaty oraz praktyczny shaker do dressingów, dzięki któremu przygotujesz aromatyczne sosy winegret. Wystarczy napełnić zbiorniczek octem balsamicznym, oliwą z oliwek, miodem, musztardą i przyprawami, a następnie uruchomić mieszadło za pomocą specjalnego uchwytu znajdującego się w górnej części urządzenia. Dodatkową porcję octu i oliwy będziesz mieć zawsze pod ręką jeżeli podczas serwowania sałatki postawisz na stole pojemniki na przyprawy w płynie. Karafki wyposażone w stylowe drewniane koreczki będą ładnie prezentować się na kuchennym blacie albo stole w jadalni.

wirówka do sałaty

Czytaj więcej: Wirówka do sałaty 4,5 l

dozownik do oliwy / octu

Czytaj więcej: Dozownik do sosów Chef’n

pojemniki na ocet i oliwę oval oak

Czytaj więcej: Pojemniki na oliwę/ocet Oval Oak Sagaform

pojemniki na oliwę i ocet Simax

Czytaj więcej: Zestaw karafek na oliwę/ocet 250 ml Simax

Kolorowe jarzynowe spaghetti to świetny pomysł na lekki obiad albo przekąskę. Temperówka do warzyw kanadyjskiej marki MSC w mgnieniu oka pozwoli Ci przygotować równiutkie paseczki z marchewki, pietruszki, ogórka albo cukinii. Spaghetti możesz serwować na słono albo na słodko, z ulubionym sosem albo pesto. Całość udekoruj świeżymi ziołami, rzeżuchą, zieloną pietruszką albo listkiem bazylii.

obierak Julienne

Czytaj więcej: Obierak Julienne/temperówka do warzyw MSC


Nasza strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z niej bez zmiany ustawień przeglądarki dotyczących plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na umieszczanie ich w Twoim urządzeniu. Czytaj więcej