Wałek do ciasta z termoregulacją, fioletowy Practic

Cena:
Produkt jest niedostępny.

Termiczny wałek do ciasta ułatwi przygotowywanie słodkich wypieków, pierogów z jagodami czy domowego makaronu.

Opis produktu

Pomysłowy wałek marki Practic wykonany został z wysokiej jakości tworzywa, które przeznaczone jest do bezpośredniego kontaktu z żywnością. Niewątpliwe walory tego produktu to obrotowe uchwyty oraz możliwość ...

Pomysłowy wałek marki Practic wykonany został z wysokiej jakości tworzywa, które przeznaczone jest do bezpośredniego kontaktu z żywnością. Niewątpliwe walory tego produktu to obrotowe uchwyty oraz możliwość termoregulacji. Wałek można w łatwy sposób napełnić ciepłą lub zimną wodą, która w zależności od swojej temperatury wpływa na komfort przygotowywania różnego rodzaju ciast. Żeby to zrobić wystarczy tylko zdjąć zakrętkę znajdującą się na jednym z uchwytów. Ciepła woda (ok. 40 - 60 stopni Celsjusza) ułatwia wałkowanie ciasta na pierogi czy makaron domowej roboty - pod wpływem temperatury ciasto nie przywiera do wałka i daje się łatwo formować. Temperatura wody nie może przekraczać 80 stopni Celsjusza. Zimna woda (ok. 10 stopni Celsjusza) zwiększa komfort przygotowywania ciasta kruchego, półkruchego i francuskiego. Niska temperatura nie narusza delikatnej struktury ciasta, które nie kruszy się i chętniej poddaje się obróbce. Wałek napełniony wodą można schłodzić w lodówce.

rozwiń zwiń
  • 5903456002275-FIO
  • Materiał: tworzywo sztuczne
  • Kolor: biały, fioletowy
  • Średnica: 7,6 cm
  • Długość: z uchwytami - 45 cm, bez uchwytów - 22 cm

Produkty powiązane

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z niej bez zmiany ustawień przeglądarki dotyczących plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na umieszczanie ich w Twoim urządzeniu. Czytaj więcej